08. Oct 2023

JUNG - KNX zone- en lijnkoppelaar

JUNG - KNX zone- en lijnkoppelaar
JUNG - KNX zone- en lijnkoppelaar

Beveiligde verbinding in de kleinste ruimte

De nieuwe KNX zone- en lijnkoppelaar van JUNG past in een REG behuizing met 1 railunit. Compact en krachtig, het nieuwe systeemapparaat biedt de sector een betrouwbare oplossing voor het verbinden van twee KNX-lijnen met gelijktijdige elektrische isolatie en nieuwe functies van ETS6.

Als zonekoppelaar dient het product om een hoofdlijn te verbinden met een zonelijn, naar keuze met of zonder filterfunctie. Bovendien kan de nieuwe zone- en lijnkoppelaar functioneren als een versterker en maakt hij de verwerking en herhaling van telegrammen op een lijn zonder filterfunctie mogelijk. Met ETS6 is het nu ook mogelijk om segmenten te verbinden. In tegenstelling tot de lijnversterker kan de segmentkoppelaar filtertabellen verzorgen. Het ondersteunt de verdeling van één lijn in maximaal vier onafhankelijke lijnsegmenten, waarbij maximaal drie parallel geschakelde lijnversterkers per lijn kunnen worden gebruikt met een totaal van 255 deelnemers.

Als lijnkoppelaar dient het product om een lijn met een hoofdlijn te verbinden, waarbij deze functie naar keuze met of zonder filtertabel kan worden gebruikt. Logischerwijs wordt de koppelaar toegewezen aan de ondergeschikte lijn.

Bovendien is de nieuwe JUNG KNX zone- en lijnkoppelaar niet alleen compatibel met KNX Data Secure, wat de veiligheid en betrouwbaarheid van de gegevensoverdracht garandeert. KNX Data Secure Proxy maakt de verbinding van privélijnen met openbare lijnen mogelijk (bijv. een woonhuis met een onbeveiligde buitenruimte). Dankzij KNX Secure Bridge kunnen twee privélijnen ook in een openbare ruimte worden aangesloten. Hier zijn de verwerkings- en reactietijden aanzienlijk verkort. De nieuwe KNX zone- en lijnkoppelaar kan geüpdatet worden via de JUNG KNX Service App en is beschikbaar vanaf 15 oktober.

Meer Ontdekken

Social Share:

  • Highlights