28.07.2021   Elsner Fabro KNX blinkt uit in robuustheid en veiligheid

Elsner Fabro KNX blinkt uit in robuustheid en veiligheid


Vecolux presenteert het nieuwe Fabro KNX opbouw touch bedieningspaneel. Dit bedieningspaneel is erg geschikt voor toepassing in ‘ruwe' omgevingen, zoals werkplaatsen waar veel stof en/of vocht voorkomt. Het apparaat is daarnaast ook goed inzetbaar voor buitengebruik.

De robuuste aluminium behuizing van de Fabro KNX beschermt het 7" display van echt glas tegen de elementen. Zo vereenvoudigt het bedieningspaneel de omgang met techniek in productiehallen, serres, voedselverwerkende bedrijven en soortgelijke locaties.

Keuzevrijheid

De Fabro KNX beschikt over acht bedieningsvlakken per pagina, die als knop of indicator zijn te gebruiken. Deze vlakken zijn bewust extra groot ontworpen voor een eenvoudige bediening. Gebruikers kunnen kiezen uit meer dan 100 symbolen voor de bedieningsvlakken. Deze symbolen zijn te combineren met een waarde of een kleur. Het is mogelijk om objecten van 1 bit (geschakeld) tot 14 bytes (teksten) te verzenden. De gebruiker heeft dus tot 40 invoer- en uitvoeropties over de in totaal vijf pagina's.

Acht calculators

In de KNX-applicatie zijn acht calculators beschikbaar voor dataconversie met elk acht EN- en OF-logische poorten. In de alarmmodule worden maximaal acht gebeurtenissen gedefinieerd en bij een alarm verschijnt er een tekst op het display, knippert het displaylampje of klinkt er een pieptoon.

Gewogen en geschikt bevonden

Een onafhankelijk instituut onderwierp het Fabro KNX touch bedieningspaneel aan rigoureuze testen en het apparaat voldoet aan verschillende normen. Zo beschermt het apparaat tegen toegang tot gevaarlijke delen en vaste vreemde voorwerpen volgens DIN EN 60529/VDE 0470 deel 1:2014-09 IP6X. Verder biedt het bedieningspaneel adequate bescherming tegen het binnendringen van water volgens DIN EN 60529/VDE 0470 deel 1:2014-09 IPX6. Het Fabro KNX touch bedieningspaneel slaagde bovendien voor de straalwatertest volgens IP X6: 100L water per minuut en de stofkamertest volgens IP 6X: 8 uur bij een onderdruk van 19 mbar.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@vecolux.be bellen naar +32 3 633 10 26 of kijken op https://ecatalog.vecolux.be.

Social share